Gabriel Knight... there are destinies we cannot avoid

NYHETER

NEW The GK forum is ready; old VU forums closing.
NEW Norwegian translation of this site!
NEW “Cat hair moustache” puzzle – full exposé!
NEW Interview with Scott Bilas (technical lead, GK3) by Philip Jong.
NEW Full transcript of Ingrid Heyn’s interview with Robert Holmes.
NEW The Bavaria article is now up.
NEW Yates poem: GK inspiration article is now up.
POSTCARD PETITION GK forum postcard petition to VUG; example text is here on the campaign site.
SIGN Our guestbook is waiting for your signature;
IMPORTANT! How you can help with the GK4 Campaign;
FORTHCOMING Rennes-le-Château; St George; The Templars.

English  ·  Deutsch  ·  Português  ·  Français  ·  Italiano  ·  Русский  ·  Español  ·  Norsk  ·  Česky  ·  ελληνικά  ·  עברית

Nåværende GK Status

Vi har sett en oppvåkning av interesse rundt akkurat de elementene som har gjort Gabriel Knight såpass fascinerende. Historiske mysterier, århundrer med konspirasjoner, Tempelridderne, vampyrer, mørkets skapninger, stor ondskap, godhetens forkjempere, en motvillig helt, en kataklysmisk hemmelighet, religiøse elementer, det okkulte og det mystiske – og aldri, og det betyr aldri, har disse elementene blitt framstilt på en bedre måte og i et mer atmosfærisk rammeverk i et spill enn i Gabriel Knight. Det fins heller ikke mange bøker som klarer å benytte seg av disse elementene på en sammenlignbar måte - Jane Jensen er en sterk og begavet forfatter hvis verk, dersom markedsføringen hadde blitt gjort like bra som hypen rundt Dan Brown, ville avsløre hvor utrolige talentene hennes er i sammenligning.

Men "Da Vinci-Kodens" enorme popularitet burde iallefall tydeliggjøre en ting – det er på høy tid å lage Gabriel Knight 4. Tempen hos folk flest er helt perfekt for GK. Interessen for sjangeren har aldri vært høyere. Vi snakker faktisk om horder av mennesker som er helt febersyke etter bøker og filmer med lignende temaer, og imitatorer spretter opp som paddehatter. Så hvorfor ikke la Gabriel Knight fortsette? Hvorfor ikke? Spillserien har integritet i det at den ikke er en imitator, men en leder i sitt felt som forbigår andre fiksjoners trangere begrensninger på en slående og mektig poetisk og lyrisk måte.

Som denne sjangeren (som kan sies å være dels historisk mysterium, dels horror og dels fantasy) fikk fornya popularitet, ble fans av Gabriel Knight-spillene som kommuniserer jevnlig på det offisielle GK-forumet styrt av Vivendi motivert til handling. De sendte et brev til Vivendi for noen måneder siden, hvor de i tur og orden la fram alle grunnene til hvorfor et nytt GK-spill ville være en fantastisk god idé. Brevet var også delvis et tilsvar på et forslag fra en Vivendi-kontakt, så det er grunn til å håpe at brevet i det minste satte i gang litt diskusjon innenfor selskapets vegger.

Et enormt arbeid har blitt og blir fremdeles gjort av en gruppe fans som har lagd en fan site for GK, kalt GK4ever: en av elementene på siden er en underskriftsaksjon, kanskje den mest velorganiserte aksjonen så langt.

Så kom det nytt fra en pålitelig kilde om at et fjerde Gabriel Knight-spill var under seriøs diskusjon. På grunn av det konfidensielle ved situasjonen, vet vi ikke akkurat hvem som diskuterer dette og under hvilke omstendigheter diskusjonen foregår. Det eneste vi kan si med sikkerhet er at det ikke finnes data som tilsier at det ikke er en såpass seriøs diskusjon at de involverte parter finner det nødvendig med diskresjon og hemmelighold. Vi kunne ha spekulert og sagt at diskusjonen meget godt kan foregå mellom Jane Jensen, Robert Holmes og Vivendi, men vi må passe oss for å gå ut ifra at det faktisk er dette som skjer. Igjen – på dette tidspunktet kan vi ikke annet enn å spekulere, og skjønt vi har fått bekreftet at diskusjonene foregår under konfidensielle forhold, kan vi ikke anta noe som helst utover dette.

Forsiktig optimisme.

Noe annet hendte som fikk ringvirkninger i eventyrspillsamfunnet – Vivendi gav tillatelse til at et fan-skapt spill basert på King’s Quest-serien, kalt The Silver Lining, skulle fortsette produksjonen. Dette var en direkte respons på en flodbølge av brev, artikler, eposter, fan-blogger m.m.; en samkjørt aksjon med stor oppslutning av KQ-fans verden over.

 

Forrige side     Neste side

 

 

 

Valid XHTML 1.0!    Valid CSS!

 
* (Snailmail er en term født av internettalderen som betyr “brev sendt pr. post”)
|  Hjem  |  Hvem ER Gabe Knight?   |  Historien så langt  |   Fortsett med GK4?   |  Hvordan DU kan hjelpe  |