Gabriel Knight... there are destinies we cannot avoid

NYHETER

NEW The GK forum is ready; old VU forums closing.
NEW Norwegian translation of this site!
NEW “Cat hair moustache” puzzle – full exposé!
NEW Interview with Scott Bilas (technical lead, GK3) by Philip Jong.
NEW Full transcript of Ingrid Heyn’s interview with Robert Holmes.
NEW The Bavaria article is now up.
NEW Yates poem: GK inspiration article is now up.
POSTCARD PETITION GK forum postcard petition to VUG; example text is here on the campaign site.
SIGN Our guestbook is waiting for your signature;
IMPORTANT! How you can help with the GK4 Campaign;
FORTHCOMING Rennes-le-Château; St George; The Templars.

English  ·  Deutsch  ·  Português  ·  Français  ·  Italiano  ·  Русский  ·  Español  ·  Norsk  ·  Česky  ·  ελληνικά  ·  עברית

Nåværende GK Status

Gabriel Knight 3 (Blood of the Sacred, Blood of the Damned) ble utgitt i 1999, og ble ivrig snappa opp av horder av fans hele verden over. Spillet ble ikke utgitt uten kritikk, og det var mengder av problemer med spillsystemet og grafikken – men totalt sett ble dette tredje Gabriel Knight-spillet verdsatt og hyllet. Storyline’n ble spesielt lagt merke til, og gjorde Gabriels mystikk om mulig enda mer spennende. Mer enn noen gang var det tydelig at Gabe sin plass i historien, innenfor GK-verdenen, var av stor betydning og et fruktbart emne for debatt og undring.

Mest av alt etterlot spillet fansen lengtende etter mer, ventende på resolusjonen av GK3s kraftfulle slutt. Spilldesigneren Jane Jensen hadde helt tydelig en rik og fascinerende fortsettelse i tankene, og spillere håpet på det tidspunktet at det kanskje ikke ville ta mer enn to til tre år før GK4 kom på scenen for å tilfredsstille deres tørst etter mer.

Men akk. Årene gikk, og eventyrspill som helhet har ikke akkurat måttet bære slag etter slag – det har mere vært snakk om et endelig og ydmykende nederlag. Eventyrspill har ikke engang fått en sjanse ute i felten. Ingenting er så skamfullt som å bli etterlatt på sidelinja når alle ens venner er der ute og kjemper den gode kampen. Og det er en lei sannhet at eventyrspill uheldigvis har blitt degradert til den intetsigende benken for ikke-kjempende, reservene, de som stadig vekk får høre: ”Ikke ring oss, vi ringer dere”. Og hvor etterlot det vår drøm om Gabriel Knight 4?

På benken. Alene på benken.

Større dataspillselskap yter ikke tid, ressurser, pusterom eller armsleng til eventyrspill. De tviholder på rettighetene til de gamle klassiske eventyrspillene men gjør ingenting med de rettighetene. Og dette er en stor skam, fordi det alltid har vært nok spillere som har vært interessert i de klassiske spillene til at de kunne ha tjent inn sine kostnader og vel så det.

Det er ikke det at det noen gang har blitt annonsert at Gabriel Knight 4 ikke skal lages. Det har vært adskillige forsøk på å promotere en evt. produksjon, ikke minst har det vært diskusjoner mellom Jane Jensen, Robert Holmes og Sierra og muligens også med Vivendi. Fansen har ikke tvinnet tommeltotter – det er umulig å ha oversikt over akkurat hvor mange underskriftskampanjer som har blitt laget, og hvor mange eposter som har blitt sendt til Vivendi med spørsmål om å lage GK4.

Det er fristende å trekke på skuldrene og si, “Det er gjort nok nå. Det kommer ikke til å skje.” Og det fins fans som har gjort nettopp det, motløse av manglende fremgang så langt. Men Gabriel Knights historie er så fascinerende, så rikt og strålende fortalt av Jane Jensen, at det er mer enn bare skamfullt at det neste spillet i GK-serien ikke har blitt laget enda.

Det er uakseptabelt.

 

Neste side

 

 

 

Valid XHTML 1.0!    Valid CSS!

 
* (Snailmail er en term født av internettalderen som betyr “brev sendt pr. post”)
|  Hjem  |  Hvem ER Gabe Knight?   |  Historien så langt  |   Fortsett med GK4?   |  Hvordan DU kan hjelpe  |