Gabriel Knight... there are destinies we cannot avoid

NYHETER

NEW The GK forum is ready; old VU forums closing.
NEW Norwegian translation of this site!
NEW “Cat hair moustache” puzzle – full exposé!
NEW Interview with Scott Bilas (technical lead, GK3) by Philip Jong.
NEW Full transcript of Ingrid Heyn’s interview with Robert Holmes.
NEW The Bavaria article is now up.
NEW Yates poem: GK inspiration article is now up.
POSTCARD PETITION GK forum postcard petition to VUG; example text is here on the campaign site.
SIGN Our guestbook is waiting for your signature;
IMPORTANT! How you can help with the GK4 Campaign;
FORTHCOMING Rennes-le-Château; St George; The Templars.

English  ·  Deutsch  ·  Português  ·  Français  ·  Italiano  ·  Русский  ·  Español  ·  Norsk  ·  Česky  ·  ελληνικά  ·  עברית

Hvem er Gabriel Knight?

Gabriel Knight ble født i New Orleans den 28. januar 1963. Vi vet lite om barndommen hans: han tilbrakte den antagelig med foreldrene sine, Philip Knight og Margaret Templeton Knight, og med farens familie. Morens familie ville faktisk ikke vite av giftemålet med Philip og ønsket ikke å holde kontakten.

Da Gabriel ennå bare var noen få år gammel, døde foreldrene hans i noe som ble sagt å være en bilulykke, og han ble oppfostret av sin fars mor, Grandma Knight. Vi vet ikke om han noensinne møtte bestefaren Henry. Det vi vet er at han møtte sin bestevenn Mosely på skolen, tilbrakte mesteparten av barndommen og ungdomstida på å henge ut med ham, og at han i voksen alder flyttet for seg selv i New Orleans’ French Quarter, hvor han drev en liten bokhandel med beliggenhet 313, Bourbon Street. I løpet av den samme perioden begynte han på en karrieresti som den evig blakke mysterieromanforfatteren – kontoret hans var en pult i den bakre delen av bokhandelen, et rom som også delte funksjonene stue og soverom. Han var også litt av en serie-elsker på denne tiden: Gabriels tiltrekningskraft overfor det annet kjønn gjorde at få kunne motstå ham og mange kvinner fikk derfor hjertet knust i stykker av hans motstand mot forpliktelser og stabile forhold.

Alt dette endret seg i 1993 da han fikk behov for en assistent til å hjelpe ham med å drifte bokhandelen mens han dedikerte seg selv til skrivekunsten. Slik kom Grace Nakimura inn i livet hans. Hun var en dyktig Yale-student, opprinnelig fra New York, og familien hennes var av den tradisjonelle japanske sorten. Grace hadde behov for en pause fra studiene for å finne ut hva hun skulle gjøre med livet sitt, og siden hun trengte penger i mellomtiden, svarte hun på Gabes avisannonse, fikk jobben, og begynte å arbeide på St. George’s Rare Books.

Det samme året lette Gabriel etter inspirerende materiale for sin nyeste roman. Muligheten dukket opp når Mosely involverte ham i hans nåværende oppdrag - Voodoo Mord-saken. Med lidenskapen til en profesjonell detektiv, tok Gabriel del i etterforskningen og forsøkte å samle så mye materiale om voodoo som han kunne, men han samtidig og ufrivillig åpnet en Pandoras eske med mørkere innhold enn han noen sinne kunne ha forestilt seg.

Gabe plukket faktisk ikke bare opp sporet av en voodookult som fokuserte på en ond ånd ved navn Tetelo, men han oppdaget at han selv var den siste etterkommer av en urgammel ætt av tyske Schattenjägere – skyggejegere – hvis oppgave det var å bekjempe og ødelegge verdens mørke krefter. Familiehistorien hans var uløselig bundet til Tetelos egen fortid gjennom en familietalisman som ble tapt av en av Gabriels forfedre, som gav denne til Tetelo ved resolusjonen av en lidelsesfylt historie om kjærlighet og svik. Gabriel måtte ikke bare stoppe voodookulten men også gjendrive talismanen og ødelegge Tetelo. Det han ikke visste var at hans ene sanne kjærlighet, Malia Gedde, var Tetelos etterkommer og at hun var besatt av den onde ånden: Tetelos ødeleggelse førte uungåelig til Malias død, noe som påførte Gabe skrekkelige lidelser.

Voodoomord-saken viste seg imidlertid også å bli en velsignelse for Gabriels økonomi. Ikke bare klarte han å redde med seg en del penger fra voodoo hounfour-en før den ble ødelagt, men han oversatte opplevelsene sine til bokform og ble en bestselgende forfatter over natta, noe som gav ham nok penger til å flytte til den gamle familieherregården i Rittersberg, Tyskland, og til å renovere dens forfalne storhet.

 

Neste side

 

 

 

Valid XHTML 1.0!    Valid CSS!

 
* (Snailmail er en term født av internettalderen som betyr “brev sendt pr. post”)
|  Hjem  |  Hvem ER Gabe Knight?   |  Historien så langt  |   Fortsett med GK4?   |  Hvordan DU kan hjelpe  |